Forshaga IF

Referat: Västanviks AIF - Forshaga IF

Match innan långhelg är alltid intressant för det sätter humöret för helgen och uppvärmningen idag gav farohågor men det visade sig vara en riktig dimridå.

Kan säga direkt att jag är medveten om att de saknade några spelare men idag hade det nog inte spelat nån roll vad de haft för lag för när vi låter bollen gå med bra tempo ska det mycket till för att få stopp på oss.
Verkar som vi gillar när det är lagom blött så bollen går lätt med bra fart i gräset för senast jag sett sånt spel var mot Hertzöga ifjol (7-1) o då var det samma underlag om än lite blötare.

Som sagt var det vi som tog ett kraftigt tag i spelet från start och kunde redan de första två minuterna skaffa oss ett par fina lägen där det andra då Micke får bra skottläge hade resulterat om inte Dusan stått ivägen o räddat.
Ledningsmålet kom ändå i efterdyningarna av denna chans när Micke blev fälld på väg igenom o den efterföljande straffen satte Darko säkert. Skönt att få ett tidigt ledningsmål att gå på så man inte behöver stressa utan låta bollen gå igenom laget för att söka bra lägen vilket vi gjorde fantastiskt i första halvlek.
Vi kommer tack vare detta enkelt fram i många lägen runt straffområdet men tyvärr är inte siktet inställt i början så avsluten kan ofta räddas via lite oortodoxa fotparader av målisen eller också stryker avsluten stolpen.
Vår offensivlusta o vilja att gå fram finns ända ner i backlinjen men det är inte bara positivt för det gör att vi där alldeles för ofta är fel i position när Forshaga får atackmöjligheter. I elfte minuten håller detta på att straffa sig när vi duttar i de bakre regionerna med bolltapp som följd vilket ger dom en jättechans som Branco kan avstyra. Detta var en viktig räddning tror jag för hade de kvitterat där kunde vårt flyt kommit av sig.

Nu kunde vi andas ut och efter 20min kom 2-0 när matchens två huvudfigurer poångmässigt presenterar sig.
Passningskungen Djuka vinner starkt boll på mitten och frispelar med ett mmpass målkungen Igor som är iskall
i avslutet. Klassmål o detta är bara början på dagens delikatesser.
Tre minuter senare kommer trean när vi har en snabb omställning där Milan frispelar Djuka som har jätteläge men verkar ha ögon i nacken så han spelar bollen till höger där Dusan kommer ångande o får helt öppet mål.
Såna mål ska man inte få se i div 4 men idag spelar vissa spelare på en nivå över den nivån o då får vi se fotbollsgodis titt som tätt.
Tyvärr kom vi efter detta in i en lojare period och det utnyttjade Forshaga direkt genom att ostört spela sig fram till några lägen där det efter 31min nog borde få pris som årets miss i fyran. De kom efter tveksammheter från oss fram enkelt på sin vänsterkant och spelar in bollen centralt där en anfallare får öppet mål från 3-4meter men skottet går två meter över !!!!!!! Puh igen.
Tyvärr skakade detta inte liv i oss utan minuten senare kom reduceringen efter ett inlägg från deras högerkant som lite för enkelt kan nickas imål men det var en snygg nick.

Detta skakade dock liv i oss igen för nu spelade vi om möjligt ännu bättre än i början och det var nog det snabba 4-1målet som var grunden till det.
Det kom två minuter efter deras mål då vi har ett jättefint anfall som Milan avslutar med ett bra skott som målisen gör en fotparad på. Bollen går dock ut till Micke på högerkanten o han slår ett inlägg som stryker mittbackens fot innan den når en sopren Igor o han är ikväll klinisk i avsluten.
Minuten senare kommer femman efter ett mål som man skulle stått upp o hoppat i soffan om man fått se det på Tv men nu var det några spelare i Vaiff som visade fantastisk klass.
Det var Micke som vinner boll på mitten vänder upp o ser Djuka som han spelar upp på o tar samtidigt en kanonlöpning i djupled. Djuka håller bollen o i exakt rätt läge lyfter han den retfullt enkelt över huvudet på mittbacken vilket ger Micke friläge och detta anfall vill han ska avslutas snyggt så det är (bära eller brista) full sko som gäller och bollen sitter som en smäck i högra nättaket. Fy fan vilket mål.

Även om vi fortsatt lirar fantastiskt är vi slarviga bakåt och i 39:e minuten får de ett friläge som dock slarvas bort när de ska kopiera vårt 3-0mål men extrapasset gör att vilt hemjobbande Robin hinner bryta.
Vi hinner med ett sjätte mål innan paus när dagens mittfältsgigant Milan hittar ut med en fin boll till brorsan på högerkanten. Dusan tar emot o glider förbi sin back innan han får till et bra inlägg som via en försvarstouch ger Darko kanonläge 7met från mål o sånt missar inte han.

6-1 i paus på en lite svårspelad plan visar på vilken otrolig kapacitet laget har när vi spelar fotboll på rätt sätt men det fanns detaljer som inte var bra men det kanske vi återkommer till.

Med 6-1 i ryggen kanske man inte man ska kräva en upprepning i andra men vi höll fortsatt bra fart i spelet från start vilket gav ett sjunde mål redan efter 5min. Det började med att pånyttfödde Djuka offrar sig på mittplan o vinner bollen som han vidarebefodrar till Micke som i två mot en läge ger Igor friläge och är det något Igor visat hitills så är det hans fantastiska kyla när målchanserna dyker upp o jag tror ingen annan i serien har den höga målprocenten på sina chanser.
Tyvärr har vi lite lättja i defensiven så två minuter senare kommer ett andra Forshagamål när det är öppen gata på vår vänsterkant med inspel som följd och i fritt läge dundras bollen obarmhärtligt via ribban imål.

Spelmässigt börjar vi nu överarbeta o söka fantastiska kombinationer vilket gör att vårt fartfyllda anfallspel är borta o det är ett mer stillastående spel med jakt på avgörande pass stup i kvarten.
Detta gör naturligtvis att målchanserna minskar och även målfabrikationen men det får man väl köpa en dag som denna.
Vi kommer dock fram till många lägen i o runt straffområdet men då vi håller bollen lite för länge för att söka nått speciellt får vi inte de lägena man får om bollen rullas på till fri spelare som i första halvlek.
8-2 kommer ändå i den 71:a minuten efter en korthöran från höger som Djuka lyfter in perfekt mot bortre stolpen där Igor är på plats o enkelt kan nicka in bollen.
I 81:a minuten kan sen Fif göra matchens sista mål efter ett friläge som upkommer alltför enkelt för man ska va nöjd på sidan.

Slutresultat 8-3 måste man vara nöjd med och det spel vi visade upp offensivt idag är en njutning och sen skiter jag i varifrån spelarna kommer så det behöver ingen kommentera.
En liten brasklapp får man dock slänga in o det är att även om vi har en fantastisk offensiv får vi inte tappa positionerna i försvaret som vi gjorde lite för ofta idag.

7-2 52min
68min Darko ut Tobbe in
8-2 71min Igor (Djuka)
75min Djuka, Igor ut Anton, Henrik in
8-3 81min
82min Dusan, Micke ut Marco, Emil in